Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Κολοκυθοσουπα Halloween

Cook & Bake
Κατάλληλο για χορτοφάγους
5 Νοεμβρίου 2021

Κολοκυθόσουπα Halloween edition με Στραγγάτο 2% γιαούρτι  Χαραλαμπίδης Κρίστης!

Προετοιμασία
30
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
30
Λεπτά
Μερίδες
10

Συστατικά

  • 600 g. κολοκύθα 
  • 2 πατάτες
  • 2 καρότα 
  • 4 στικς σέλινου ψιλοκομμένα χωρίς τα φύλλα
  • 1 κομματάκι τζίντζερ στο μέγεθος μισού καρυδιού
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μισό κουταλάκι κάρυ
  • Μισό κουταλάκι κύμινο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο (2+2)
  • 1 λίτρο  ζεστό νερό
Για το σερβίρισμα
 
  • Στραγγάτο γιαούρτι 2% λιπαρά Χαραλαμπίδης Κρίστης
                     

Οδηγίες

  1. Σε ένα ταψί φούρνου βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε πάνω την κολοκύθα, την πατάτα και το καρότο, όλα κομμένα σε μέτριου μεγέθους κύβους. Τα ραντίζουμε με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε  και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το σέλινο, το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Μόλις μαλακώσουν λίγο αλατοπιπερώνουμε.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κολοκύθα με την πατάτα και το καρότο που βγάλαμε από τον φούρνο και ρίχνουμε το κύμινο με το κάρυ και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά και πολτοποιούμε τη σούπα μας με blender χειρός.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.