Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Γεμιστες Πιπεριες με Χαλλουμι

FrixosPersonalChefing
Κατάλληλο για χορτοφάγους
16 Αυγούστου 2021

Γεμιστές Πιπεριές με Πισσουρκώτικο Πρόβειο Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης!

Προετοιμασία
30
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
80
Λεπτά
Μερίδες
6

Συστατικά

  • 3x225γρ. Πισσουρκώτικο Πρόβειο Χαλλούμι Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 400γρ. Πισσουρκώτικο Πρόβειο Γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 9 Πιπεριές, ανάμικτα χρώματα
  • 1 κ.σ. Πάστα Σκόρδου, ή 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • 6 Ντομάτες, ώριμες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 6 Κρεμμυδάκια, λευκά και πράσινα μέρη, ψιλοκομμένα
  • ½ Φλιτζάνι Φρέσκο Δυόσμο, φύλλα ψιλοκομμένα
  • ½ Φλιτζάνι Φρέσκο κόλιανδρο, φύλλα ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. Κάπαρη, χοντροκομμένα
  • 4 κ.σ. Σάλτσα από ψημένες Νιφάδες Τσίλι
  • 2 κ.σ. Κουκουνάρια, ψημένα
  • 2 κ.σ. Σταφίδες, χοντροκομμένες
  • 100ml Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 1 ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • 1 κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
Για το Πουργούρι
  • 200γρ. Πλιγούρι
  • 2 κ.σ. Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. Πελτές Ντομάτας
  • 1 κ.σ. ξηρό Κόλιανδρο, Αλεσμένο
  • 1 κ.γ. Γλυκιά Καπνιστή Πάπρικα
  • 1 κ.σ. Σκόνη Κρεμμυδιού
  • 500ml Ζωμός Λαχανικών, ζεστός
  • 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι (προσοχή στην αλμυρότητα του ζωμού, οπότε μειώστε την ποσότητα του αλατιού)
  • ½ Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Οδηγίες

Για το Πουργούρι
  1. Ξεκινούμε με το πουργούρι αναμειγνύοντας τον πελτέ ντομάτας μαζί με τον κόλιανδρο και τα μπαχαρικά στο ζεστό ζωμό και κρατάμε στην άκρη.
  2. Σε μια μέτρια αντικολλητική κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί για 1'. Προσθέτουμε το πουργούρι και σοτάρουμε για περίπου ένα λεπτό και έως ότου το πουργούρι ανακατωθεί καλά με το λάδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό και αυξάνουμε τη φωτιά.
  3. Καλύπτουμε  την κατσαρόλα με το καπάκι της, φέρνουμε σε βράση και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να απορροφήσει όλο το ζωμό για περίπου 12'.
  4. Τέλος ξεσκεπάζουμε και τοποθετούμε μια πετσέτα κουζίνας ανάμεσα στην κατσαρόλα και το καπάκι για να απορροφήσει τυχόν υγρασία που έχει απομείνει, για περαιτέρω 10'. Το κρατάμε στην άκρη.
Για τις Πιπεριές
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, στον αέρα και με και τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  2. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, από πάνω προς τα κάτω μέσα από το μίσχο τους και αφαιρούμε τους σπόρους και τις λευκές νευρώσεις τους, αλλά χωρίς να αφαιρέσουμε τους μίσχους τους.
  3. Σε μία πιατέλα φούρνου η μία κατσαρόλα φούρνου με καπάκι τοποθετούμε τις πιπεριές, με το άνοιγμα τους προς τα πάνω. Παίρνουμε το μισό λάδι, το ανακατεύουμε με το σκόρδο και το αλείφουμε πάνω στις πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε με το μισό αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε στο φούρνο για 30' για να μαλακώσουν.
  4. Εν τω μεταξύ, τρίβουμε το χαλούμι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο και τον κόλιανδρο, μαζί με την κάπαρη, τη σάλτσα τσίλι, τα κουκουνάρια και τις σταφίδες, το υπόλοιπο λάδι και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το μαγειρεμένο πουργούρι και ανακατεύουμε ξανά.
  5. Αφαιρούμε τις πιπεριές από το φούρνο και μαζεύουμε τους χυμούς τους. Προσθέτουμε αυτούς τους χυμούς στην παραπάνω γέμιση και πάλι τις ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τις πιπεριές με τη γέμιση και μαγειρεύουμε για 30-35' στους 190°C χωρίς το καπάκι και μέχρι τόσο οι πιπεριές όσο και η γέμιση πάρουν ένα  χρυσαφένιο χρώμα.
  6. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο έτσι ώστε οι γεύσεις να ενωθούν, περίπου 15'. Σερβίρουμε με γιαούρτι και με τραγανή πράσινη σαλάτα.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.