Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
15 Ιανουαρίου 2025
Γιαούρτι με Καραμελώμενα Ροδάκινα και Παστελάκι!
Προετοιμασία
5
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
6
Λεπτά
Μερίδες
4

Συστατικά
- 450 g. Στραγγάτο Γιαούρτι Αυθεντικό (10% λιπαρά) Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 100 g. Παστελάκι (θρυμματισμένο)
- 4-5 ώριμα Ροδάκινα (κομμένα σε σχήμα κυδωνιού όπως είναι οι πατάτες wedges)
- 60 g. Βούτυρο
- 80 g. Ζάχαρη
- Λίγα Φιστίκια (Pistachio) για το γαρνίρισμα
- Λίγα φυλλαράκια φασκόμηλο για το γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε το βούτυρο να κάψει σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτετε τα ροδάκινα και τους δίνετε χρώμα, αφήνοντάς τα να βγάλουν λίγο τα υγρά τους στο τηγάνι.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα φρούτα (προσοχή όχι περισσότερη ώρα από όσο πρέπει, καθώς η καραμέλα πρέπει να είναι ρευστή).
- Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά και το κρατάτε σε δροσερό σημείο της κουζίνας σας.
- Σε ένα μπολ ή πιάτο βάζετε το γιαούρτι και μετά τα καραμελωμένα ροδάκινα μαζί με την καραμέλα που υπάρχει στο τηγάνι.
- Τέλος, πασπαλίζετε με το θρυμματισμένο παστελάκι και τα φιστίκια. Σερβίρετε, γαρνίροντας με φασκόμηλο ή φύλλα μέντας.
Tip: Τη συγκεκριμένη συνταγή μπορείτε να τη χαρακτηρίσετε ως το τέλειο σνακ κατά τη διάρκεια της μέρας σας η ως ένα απλό νόστιμο γλυκό για εσάς και τους φίλους σας. Είναι δροσερό και μπορείτε να δώσετε περισσότερη ένταση εάν προσθέσετε στο γιαούρτι κομμάτια μαύρης σοκολάτας.