Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Γιαουρτι με Καραμελωμενα Ροδακινα και Παστελακι | Χαραλαμπιδης Κριστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
15 Ιανουαρίου 2025

Γιαούρτι με Καραμελώμενα Ροδάκινα και Παστελάκι!

Προετοιμασία
5
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
6
Λεπτά
Μερίδες
4

Συστατικά

  • 450 g. Στραγγάτο Γιαούρτι Αυθεντικό (10% λιπαρά) Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • 100 g. Παστελάκι (θρυμματισμένο)
  • 4-5 ώριμα Ροδάκινα (κομμένα σε σχήμα κυδωνιού όπως είναι οι πατάτες wedges)
  • 60 g. Βούτυρο
  • 80 g. Ζάχαρη
  • Λίγα Φιστίκια (Pistachio) για το γαρνίρισμα
  • Λίγα φυλλαράκια φασκόμηλο για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε το βούτυρο να κάψει σε δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέτετε τα ροδάκινα και τους δίνετε χρώμα, αφήνοντάς τα να βγάλουν λίγο τα υγρά τους στο τηγάνι.
  3. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα φρούτα (προσοχή όχι περισσότερη ώρα από όσο πρέπει, καθώς η καραμέλα πρέπει να είναι ρευστή).
  4. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά και το κρατάτε σε δροσερό σημείο της κουζίνας σας.
  5. Σε ένα μπολ ή πιάτο βάζετε το γιαούρτι και μετά τα καραμελωμένα ροδάκινα μαζί με την καραμέλα που υπάρχει στο τηγάνι.
  6. Τέλος, πασπαλίζετε με το θρυμματισμένο παστελάκι και τα φιστίκια. Σερβίρετε, γαρνίροντας με φασκόμηλο ή φύλλα μέντας.

Tip: Τη συγκεκριμένη συνταγή μπορείτε να τη χαρακτηρίσετε ως το τέλειο σνακ κατά τη διάρκεια της μέρας σας η ως ένα απλό νόστιμο γλυκό για εσάς και τους φίλους σας. Είναι δροσερό και μπορείτε να δώσετε περισσότερη ένταση εάν προσθέσετε στο γιαούρτι κομμάτια μαύρης σοκολάτας.

© 2025 Charalambides Christis. All rights reserved.