Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Κεικ Γιαουρτιου με Λεμονι

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
15 Ιουνίου 2021

Κέικ Γιαουρτιού με Λεμόνι

Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
50
Λεπτά
Μερίδες
8

Συστατικά

  • 4 Αυγά
  • 200 γρ Ζάχαρη
  • 200 ml Ηλιέλαιο
  • 200 γρ Στραγγάτο Γιαούρτι (2% λιπαρά) Χαραλαμπίδης Κρίστης
  • Ξύσμα από 1 Λεμόνι
  • Χυμός από ½ Λεμόνι
  • 500 γρ Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 Βανίλιες
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα ή Βουτυρόκρεμα  

Οδηγίες

  1. Σε ένα μίξερ χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε το λάδι και το γιαούρτι. Συνεχίζετε το ανακάτεμα.
  2. Αρωματίζετε με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε.  Έπειτα, ρίχνετε σιγά-σιγά το αλεύρι και στο τέλος ενσωματώνετε τις βανίλιες και το αλάτι.
  3. Στη συνέχεια, βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα κέικ 26 εκατοστών και ρίχνετε μέσα το μείγμα, ομοιόμορφα.
  4. Τέλος, ψήνετε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα του φούρνου.
© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.