Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
15 Ιουνίου 2021
Κέικ Γιαουρτιού με Λεμόνι
Προετοιμασία
15
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
50
Λεπτά
Μερίδες
8
Συστατικά
- 4 Αυγά
- 200 γρ Ζάχαρη
- 200 ml Ηλιέλαιο
- 200 γρ Στραγγάτο Γιαούρτι (2% λιπαρά) Χαραλαμπίδης Κρίστης
- Ξύσμα από 1 Λεμόνι
- Χυμός από ½ Λεμόνι
- 500 γρ Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 Βανίλιες
- 1 πρέζα Αλάτι
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα ή Βουτυρόκρεμα
Οδηγίες
- Σε ένα μίξερ χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε το λάδι και το γιαούρτι. Συνεχίζετε το ανακάτεμα.
- Αρωματίζετε με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε. Έπειτα, ρίχνετε σιγά-σιγά το αλεύρι και στο τέλος ενσωματώνετε τις βανίλιες και το αλάτι.
- Στη συνέχεια, βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα κέικ 26 εκατοστών και ρίχνετε μέσα το μείγμα, ομοιόμορφα.
- Τέλος, ψήνετε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα του φούρνου.