Frixos Personal Chefing
1 Ιουλίου 2025
Κεφτεδάκια στο Air Fryer με Κεφαλοτύρι 5 μήνης ωρίμανσης, Χαραλαμπίδης Κρίστης
Προετοιμασία
25
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
45
Λεπτά
Μερίδες
5
Συστατικά
- 1 Κιλό Μοσχαρίσιος Κιμάς, λαιμός
- 150g Κεφαλοτύρι 5 μήνης ωρίμανσης, Χαραλαμπίδης Κρίστης, τριμμένο
- 2 Αυγά
- 3 κ.σ. Στραγγάτο Γιαούρτι Αυθεντικό, Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 2 Κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. Παρθένο Ελαιόλαδο
- ½ Φλιτζάνι Φρέσκο Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ κ.σ. Ξηρό Κόλιανδρο, τριμμένο
- ½ κ.σ. Ξηρή Ρίγανη, τριμμένη
- 25ml Λευκό Ξύδι
- 1 κ.σ. Μουστάρδα Dijon
- 6 κ.σ. Τριμμένη Φρυγανιά
- 1 κ.σ. Μαγειρική Σόδα
- 1 ½ κ.γ. Αλάτι
- ½ κ.γ. Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
Οδηγίες
Βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το λάδι. Αφήνουμε να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα οποία σοτάρουμε για περίπου 5’ μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε από τη φωτιά και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τον κιμά και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κιμά και το μαϊντανό και αναμειγνύουμε. Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος μπάλας γκολφ και τις αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200°C. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια σε 2 παρτίδες για 20’, γυρίζοντάς τα στη μέση της ψησίματος για να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.