Charalambides Christis
Αναζήτηση στον ιστότοπο
Κυρίως περιεχόμενο ιστοσελίδας

Ντοματινια με πιπεριες και κεφαλοτυρι | Χαραλαμπιδης Κριστης

Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
20 Μαρτίου 2023

Ντοματίνια με πιπεριές και κεφαλοτύρι πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι!

Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
50
Λεπτά
Μερίδες
1

Συστατικά

  • 40-50 Ντοματίνια
  • 2 κίτρινες Πιπεριές ( κομμένες στα τέσσερα )
  • ½ φλιτζάνι Ελαιόλαδο
  • 10 σκελίδες Σκόρδο
  • 4 κλωναράκια φρέσκο Θυμάρι
  • Αλάτι & Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 7-8 φέτες προζυμένιο Ψωμί ( φρυγανιά)
  • Λίγα φύλλα φρέσκου Βασιλικού (χοντροκομμένα )
  • 4 κουταλιές Κεφαλοτύρι Χαραλαμπίδης Κρίστης  (τριμμένο)

Οδηγίες

  1. Σε ένα πυρέξ  ρίχνετε τα  ντοματίνια, τις πιπεριές, το ελαιόλαδο, το  σκόρδο, το θυμάρι και αλατοπιπερώνετε.
  2. Κλείνετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.  Μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για ακόμα 10 λεπτά.
  3. Βγάζετε από τον φούρνο και με ένα κουτάλι παίρνετε τα ψημένα λαχανικά και τα πιέζετε πάνω στις φέτες με το ψωμί.
  4. Τέλος, προσθέτετε τον βασιλικό και το τριμμένο κεφαλοτύρι.

Tip:  Αν πάρετε το μείγμα και προσθέτετε τον βασιλικό και το κεφαλοτύρι και ακολούθως το περάστε στο μπλέντερ, θα έχετε έναν τέλειο πολτό για τα ζυμαρικά σας και τις πίτσες σας . Επίσης, μπορείτε να το κλείσετε αεροστεγώς σε ένα δοχείο και να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για 7 μέρες.

© 2024 Charalambides Christis. All rights reserved.