Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
20 Μαρτίου 2023
Ντοματίνια με πιπεριές και κεφαλοτύρι πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι!
Προετοιμασία
10
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
50
Λεπτά
Μερίδες
1

Συστατικά
- 40-50 Ντοματίνια
- 2 κίτρινες Πιπεριές ( κομμένες στα τέσσερα )
- ½ φλιτζάνι Ελαιόλαδο
- 10 σκελίδες Σκόρδο
- 4 κλωναράκια φρέσκο Θυμάρι
- Αλάτι & Πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 7-8 φέτες προζυμένιο Ψωμί ( φρυγανιά)
- Λίγα φύλλα φρέσκου Βασιλικού (χοντροκομμένα )
- 4 κουταλιές Κεφαλοτύρι Χαραλαμπίδης Κρίστης (τριμμένο)
Οδηγίες
- Σε ένα πυρέξ ρίχνετε τα ντοματίνια, τις πιπεριές, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι και αλατοπιπερώνετε.
- Κλείνετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. Μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για ακόμα 10 λεπτά.
- Βγάζετε από τον φούρνο και με ένα κουτάλι παίρνετε τα ψημένα λαχανικά και τα πιέζετε πάνω στις φέτες με το ψωμί.
- Τέλος, προσθέτετε τον βασιλικό και το τριμμένο κεφαλοτύρι.
Tip: Αν πάρετε το μείγμα και προσθέτετε τον βασιλικό και το κεφαλοτύρι και ακολούθως το περάστε στο μπλέντερ, θα έχετε έναν τέλειο πολτό για τα ζυμαρικά σας και τις πίτσες σας . Επίσης, μπορείτε να το κλείσετε αεροστεγώς σε ένα δοχείο και να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για 7 μέρες.