Γιώργος Ερωτοκρίτου
Κατάλληλο για χορτοφάγους
20 Σεπτεμβρίου 2021
Τυροκροκέτες με Κεφαλοτύρι Χαραλαμπίδης Κρίστης!
Προετοιμασία
5
Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
10
Λεπτά
Μερίδες
4
Συστατικά
- 300γρ. Χαραλαμπίδης Κρίστης Κεφαλοτύρι ( Τριμμένο )
- 70 γρ.Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 Αυγό
- 100γρ. Φρυγανιά
- 1 κουταλάκι Δυόσμο ξερό
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το κεφαλοτύρι με το αλεύρι, το αυγό, το δυόσμο και τη φρυγανιά .
- Μετά παίρνετε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα και πλάθετε σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού περίπου .
- Όταν θα ετοιμάσετε όλες τις τυροκροκέτες, τις μεταφέρετε σε δίσκο και τις βάζετε στην κατάψυξη για 5 ώρες για να σφίξουν καλά.
- Στη συνέχεια ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά.
- Όταν ζεσταθεί καλά το ηλιέλαιο χαμηλώνετε σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίζετε τις τυροκροκέτες σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Μεταφέρετε τις τυροκροκέτες με μια τρυπητή κουτάλα σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί πριν τις σερβίρετε .